hits

Borddekking

Godt nytt år!


Nytt år med nye muligheter! 
Jeg har ikke noen nyttårsforsetter, men jeg har noen tanker om hva jeg skal gjøres annerledes i 2019. Så får vi se da, hva det blir ut av det. Ambisjonene er der i hvert fall!

Fjorårets siste dag i Huset på landet, ble feiret med familie og bordet ble dekket på i spisestuen, som vi alltid gjør på slike dager.

Det ble pyntet med hvitt og grønt og noen kongler...


 

Rent og enkelt...
Forretten var soyamarinert ørret med syltede grønnsaker....
Til hovedrett var det lammeskank med mandelpotetmos og ovnsbakte grønnsaker...
Og til dessert var det creme brulee...

I år har gjestene tilbudt seg å hjelpe til med maten. Svigersønn sto for forretten, min mor og jeg sto for hovedretten, og mamma sto også for desserten. En skikkelig dugnadsmiddag. Det var veldig hyggelig, og absolutt å anbefale!


Og her er gjengen min... ♥ ♥ ♥

Godt nytt år fra oss til deg...

I dag har jeg fri og er hjemme alene. Det er egentlig litt rart, etter så mange dager med selskap og mange mennesker. Julen er over, og huset vårt er snart tomt for julepynt. Solen skinner og det skal nytes. 

Nå skal Maja og jeg ut på tur i skogen, før siste rest av julepynt settes bort.

Men ønske om en fin-fin dag...


 


 

Tid for selskap

Nå har omsider høsten kommet, og høsten den har jammen i meg snart passert. Nå er det snart vinter og tid for juleforberedelser.

Åååå!!! Som jeg elsker den tiden! Ja jeg elsker sommer og hage, men jammen er det godt når mørket kommer, og arbeidsdagen er over, og man bare inne. Noen kvelder kommer arbeidslysten til meg, og jeg rydder i skaper, eller vasker vegger og tak. Det er slike ting jeg ikke en gang vurderer på en vår- eller sommerdag. 
Men jeg må jo faktisk vaske og rydde litt inne jeg også. Og for meg, så passer førjulstiden til det.

En annen ting jeg elsker med denne tiden, er selskap. Nå har vi plutselig tid til å invitere venner en kveld. Ikke misforstå... Vi ønsker venner velkommen hele året vi, men nå inviterer vi. Inne. Jeg dekker bord og lager mat, og mørke høstkvelder blir til mange hyggelige sammenkomster. Oftes på kjøkkenet, men det er jo hyggelig å bruke spisestuen også.

Og nå sist inntok gjestene spisestuen, og anledningen denne oppdekningen var hyggekveld for damene i Drambuidene. 
 Bordet ble dekket med brun lin-duk, dekk-tallerkener, lin-servietter og kongle-vaser fra Fredrikstad blomster...

Ja jeg har sagt det før, og sier det igjen... Det er slik at jeg finner ofte interiør jeg liker, i blomsterbutikker! Det er jo ikke slik at det bare er blomster i en blomsterbutikk lenger.

 

Gamle eike-nøtter, orkidè blomster fra en stueplante, lys fra matbutikken, og gamle lerkegrener i plastikk... 

 

Lin-servietter i fargen plomme, i en bastserviettring... 

Bordet dekket og klart til en hyggelig kveld...
 

 

Nå har Jarle og jeg tatt ut noen av de siste feriedagene våre.
Ikke skal vi reise bort. Bare være hjemme. <3
Nå skal jeg kose meg! Jeg skal pynte opp ute med granbar og lys, jeg skal fortsette med ryddingen i skaper, vaske kjøkkentaket og veggene, kanskje til og med male litt!

Deilig det også da. Og få tatt et lite røsk inne.
Kanskje skal jeg til og med ta meg en tur til byen. Se litt i butikker, gå på cafe... Det er det jammen lenge siden jeg har gjort!!!

Tror dette blir en knall-fin uke jeg!

Med ønske om en fin kveld...
 

#bordekking #tablesetting #interiør #interior #spisestue #diningroom

 

 

 

 

Juleselskap i januar


Først vil jeg få ønske dere alle et riktig godt nytt år, før jeg fortsetter innlegget med juleselskap. Jeg har visst litt problemer med tid jeg. Sommeren varte jo nesten til jul, og nå er det midt i januar og vi skal ha juleselskap... Ja, ja...
Julepynten er borte, så det blir kanskje ikke riktig å kalle det juleselskap heller. Men vi skulle jo egentlig hatt det i desember, men fordi det før jul er en ganske travel tid, så utsatte vi det til januar. Og det er jo hyggelig å ha noe å se frem til i januar også.

Jeg liker å ha selskap. Jeg liker å dekke bord og lage mat for mennesker som betyr mye for meg. Det er så koselig.
Her er bordet i spisestuen dekket til gjestelag....Dekketallerkener i en gyllen farge som jeg er kjempeglad i. De passer til det meste vi har.


Midt på bordet har jeg brukt en uekte barlenker med lerkekongler. Og så har jeg pyntet med små lysestaker i forskjellige brun- kobber-, og gullfarger, og noen gull-lys. Kongler med glitter, pyntenøtter og orkideer i små glassvaser...

På menyen sto det tapas...


Mmmmm... Jeg elsker tapas...

Og mat var det nok av...Da var det bare å tenne fakler og vente på gjestene...Og kvelden var kjempehyggelig. Jeg tror de hadde det bra hele gjengen.


Med ønske om en fin-fin søndag...

#bordekking #selskap #tapas

3 festbord med samme basis, men forskjellig farger

På fredag var jeg på jule kurs hos Lise i Fredrikstad blomster. Dette kurset var i privat regi, men hun arrangerer også kurs som alle kan melde seg på. Og det er virkelig til å anbefale. Her fikk vi masse inspirasjon og mange gode ideer!

Først spiste vi pizza mens vi så på Lise dekket fantastiske bord. Med mange ideer til pynt hvor man slipper å bli ruinert av.

Alle tre bordene har samme duk, servise, kongler og grønt bar.

Bord 1.
Her ble bordet pyntet med mørkerøde lys, røde epler (kjøpt i matbutikken), burgunderrøde orkideer, en falsk grønn "bar-ting" og lin-servietter med rødt sløyfebånd. 

De små lysestakene av glass er kjempesmarte. Du kan også snu de opp-ned, for så å bruke de som blomstervase til for eksempel en orkideblomst. Jeg liker at ting kan brukes til mer enn de egentlig er tiltenkt. Vi fikk 12 slike i julegave for flere år siden, og de har virkelig vært flittig brukt.Bord 2.
Her er det pyntet med brune lys og enda flere kongler. Juleroser pakket i mose, står på små skåler. Serviettene er av papir og har sløyfebånd i samme farge. I tillegg er det en stor kanelstang inne i. Dekorativt! Og så luktet det SÅ godt!
Bord 3.
Her er det brukt hvite lys. Svibler har fått ristet av seg jorden og satt i vinglass. Noen med mose og noen uten. Små sølvlykter og tre glasslykter. Her er det jo bare å bruke det man har av lykter! 

Også her er det brukt papirservietter med et sløyfebånd knytt rundt. Et liten grønn bar-bit er dyttet inn under båndet

Lekkert ikke sant!

Som dere sikkert ser her er det ikke så mye plass til matfat på bordet. Men det går kjempefint! Maten kan for eksempel settes på et avlastningsbord ved siden av, eller på kjøkkenbenken. Så kan gjestene gå å forsyne seg der.

Se på det som trim! Og det er jo alltids kjekt med litt trim i disse juletider... :-)
#festbord #jul #dekkebord #tablesetting #Christmas #fredrikstadblomster

Festbord i varme farger


I kveld skal vi ha juleselskap med herlige venner. Dette er en tradisjon, og egentlig var det min tur til å ha selskapet i år. Men når vi er flere enn 12 gjester, blir spisestuen vår litt for liten. Da er det veldig kjekt at det er en større spisestue i nabohuset...

 
Nå skal det sies at det er min mor som bor der, og hun er en del av denne flotte gjengen. Og vi er skjønt enig, i hvert fall jeg, om at det ikke spiller noen rolle i hvilket hus som har selskapet, vi ordner det i sammen vi. :-)

Men selvfølgelig har hun vasket og ordnet døgnet rundt den siste tiden. Og jammen blir det bra.

Nå har vi pyntet bordet og som dere vet elsker jeg å dekke bord, men her blir jeg bare "småjenta" i forhold til henne...

 Med masse inspirasjon fra Lise i Fredrikstad Blomster, er bordet pyntet med bar fra hagens edelgran. Orkideer, "sukkerglaserte" epler, julekuler, nøtter, maaange små lysestaker og noen store lysestaker, vaser med en bær-kvist i samme fargetone som orkideene.

Hils på sjefsdekker`n! Dette er moder`n...

Stine, var hjemme en tur på besøk, og det passe kjempefint, for hun hjalp oss å lage blomster av serviettene...
Så nå er det klippers og klappers i nabohuset. Det lukter deilig jul av ribba som stekes i ovnen, og nå skal Jarle og jeg ta turen ut for å pynte den nesten 1 km lange veien vår med fakler og små bålpanner. Det blir bare så flott når faklene brenner langs veien og det blinker i rim-krystallene på trærne og gresset. En vakker velkomst for våre gjester.  ♥ ♥ ♥ 


Så gjenstår det bare å stelle seg å ta på finhabitten.

Med ønske om en FIN kveld til dere alle...#borddekking #juleselskap #tablesetting #jul #selskap #venner #fest #party #fredrikstadblomster #blomsterlise #inspirasjon
 

 

Festbord i høstlige farger

September er høstmåned den ønsker jeg velkommen. For etter å ha tilbrakt nesten fem måneder utendørs er nå tiden kommet for å trekke inn.
Tid for å tenne stearinlys.
Tid for peiskos.
Og tid for å invitere venner og familie inn til pyntet bord for å nyte god mat og drikke...

Her har jeg valg å bruke høstlige farger. 
Med brun lin-duk på bordet, pyntet med lysestaker med  burgunderfarget hortensia fra hagen.

Blomstervaser med eføy, som slynger seg bortover bordet...

Dekk-tallerken i gull, hvite stoffservietter og serviettholder i brun bast.Lysestaken som jeg fikk i gave for flere år siden blir stadig brukt. Her flyter små hortensiablomster og grønne blader i vannet, rundt lyset.


Så da var det bare å ta imot gjestene, og tilbringe en hyggelig kveld med god mat og drikke i sammen.

Nå kjenner jeg at jeg er fornøyd på hage og utetilværelse, og synes det er helt herlig med høst og innetid, jeg bare elsker det! ♥

Med ønske om en FIN søndag...#interiør #borddekking #høst #fest #høstfarge #interior123 #inspo  #inspohome #elegant #living #luxury #prettyroom #dreamhome555 #yourinterior2015 #dreaminteriors #homedecor #homeadore #finahem #interiorandhome #interior2you #eleganceroom #details #livingroom #interiordesign #decor #dream #shabbyyhomes #homeamour #interior #interiør #decoration #interiørdetaljer #finahem #interior444 #finehjem #interiorharmon i#ninterior #nordicinsspiration #passion4interior #homeamour #interior123 #interior125 #unikehjem #skandinaviskehjem #interior4you1 #interior4u #interiorandliving #bymadsmagazine #interior4all #heminpiration #classyinteriors #crazyinteriors #dreaminteriors #tablesetting #pinterest

Dekk julebordet i rødtDa jeg for litt siden var på blomster-kurs hos Lise i Fredrikstad blomster, var det også noe av gleden det å ha muligheten til å gå rundt i butikken og "ta inn" alt det lekre som er utstilt. Og siden jeg er litt over gjennomsnittet glad i å dekke bord, elsker jeg når jeg får nye ideer til hvordan jeg kan pynte.

Her har Lise dekket et festbord i rødt og natur...


Med lys, roser, epler, lysestaker, og brikker i rødt, og rødrutete servietter, blir dette kjempelekkert sammen med kongler og beige duk...

Lekkert!


Mat er det dessverre ikke plass til, men den kan man jo for eksempel ha på kjøkkenet, eller på et avlastningsbord ved siden av!

Her synes jeg at det var mange fine ideer, så nå er det bare å finne frem de gamle røde lysestakene, plukk kongler og bar i skogen og sette kreativiteten i sving!
Blande og mikse det jeg finer har av rødt og natur. Tror nok det kommer til å bli flott!#tablesetting #borddekking #jul #julebord #pynttilfest

 

Festbord i høstlige farger


Mmmm... Jeg sier det igjen... Høsten er deilig!
Når roen senker seg, og det blir tid til venner og kos.


I helgen har vi hatt gode venner på besøk, og da har jeg kost meg med å lage god mat og dekke til festbord.

Denne gangen har valget falt på høstfarger i brunt og orange, og selvfølgelig litt fra skogen...
En brun silkeduk ble pakket litt sammen og lagt som en løper midt på bordet...Jeg klippet av orange Orkideer, som ble satt i vann i "oppned" lysestaker... 


Servietter i brunt og kobber, i en serviettring av mørkt tre...


Kongler ble lagt utover for å få "a touch of nature"...


Telysestaker i messing, og en eføy som slynger seg bortover bordet...

Og brune og orange lys...

Er ikke den fargen på Orkideene bare helt skjønn!

Kvelden ble så bra, med gode venner, god mat og god drikke! Så jeg satser på mange slike hyggelige kvelder utover høsten og vinteren... ♥

Ha en FIN høst-uke, kjære bloggevenner!
Pyntet til sommerfest

 

I går hadde vi sommerfest  på gården og med strålende sol, koselige gjester, deilig mat og drikke - hadde vi en veldig hyggelig kveld.

Det er så gøy å arrangere selskap! 
Å planlegge hva man skal spise, hvordan man skal dekke bordet og hvordan man skal pynte - det er noe jeg har gledet meg over i en lang periode.


Denne gangen valgte jeg å duse beigetoner sammen med hvite blomster og lys...Lysestaker ble snudd på hode og fungerte som blomstervaserMaten var en blanding av kjøpt og hjemmelaget tapas...

Lyktene ble hengt opp i trærne og er fine både når det er lyst og når det er mørkt...

Jeg synes de gjør seg så godt at jeg nesten ikke har lyst til å ta de ned igjen.

Er ikke hver dag "en fest" da? :-)
#sommerfest #hage #tapas #lampe #lys #borddekking

Festpyntet bord

 

Lørdag var det fest i "Huset på landet".
Og jeg liker fest og morro, eller rettere sagt; jeg liker hyggelig selskap, med god mat og god drikke.

Bildene er fra ettermiddagen, og jeg var faktisk ajour! Tenk det, jeg som vanligvis løper rundt som et pisket skinn fordi jeg tror at jeg skal rekke alt den siste dagen, hadde nå tatt en del av "den siste dagen" dagen før. Og kunne derfor ta rolig imot gjestene uten å være en småstressa vertinne med halvtørt hår og kjolen på snei.


Bordet i spisestuen er dekket og det er klart til å ta imot gjestene.
Her har jeg valgt å bruke fargene grønt, hvit og sølv.


Som pynt har jeg brukt uekte grønne barlenker med lerkekongler og "snø".
Ofte bruker jeg friskt grønt, men fordi en av gjestene er allergisk, er det jammen fint at det finnes uekte varianter også.

Hvit Asalea i stor sølvbolle og hvite lys I 5-armet sølvstake.Hvite stoffserviett ble knytt og lagt  på askjetten, sammen med et betonghjerte med forskjellig juletekster.
Telysestaker i snøfnuggformat med glassperler plasserte jeg rundt omkring.


Nøtter med "snøglitter" ble dandert i det grønne.
Festen ble riktig så vellykket, og det er jo alltid hyggelig når man legger ned masse tid og arbeide for å gjøre det hyggelig.
Høst = hyggelig selskap

At høsten er her, det er sikkert!
I helgen har det regnet og blåst veldig her i Fredrikstad. Trærne er nå nesten helt tomme for løv.

Det som jeg elsker med høsten, er at vi setter av mer tid til å hygge oss med venner og familie. Vi koser oss ofte vi altså, men vi er bare ikke så flinke til å invitere venner hjem...

Men denne helgen hadde vi invitert våre gode hyttenaboer til "stenge-fest".


Og mat måtte vi ha...
Det ble Gratinert oksegryte, revet salat med bacon og kruttonger og Focachia. Og dertil en god rødvin...Å dekke bord er koselig, men jeg har en lei tendens til å ligge litt etter sjema, og trenger derfor stadig hjelp til dette.


Denne gangen var det Sara som var så snill å hjelpe meg med å dekke bordet...


Vi hadde en kjempe-kveld som absolutt frister til gjentagelse - tross en noe tung søndag...Dekket til juleselskap

Nå lukter det en salig blanding av julemat og grønnsåpe i huset. Det knitrer så lunt i peisene - og alt er nå klippers og klappers. Kun gjestene som mangler nå...

20 fakler er tent langs allèen og brenner så vakkert med ønske om velkommen til gårds :-)

Bordet er dekket med "en hel skaug" sier min mann...
Og det har han egentlig helt rett i...

Bordkort er laget, ikke fordi at det egentlig har noen betydning hvor gjestene sitter, for vi kjenner hverandre alle sammen. Det er mer for at jeg hadde lyst til å lage dem :-)Navnene er byttet ut med bilde. Selfølgelig ikke av meg på alle! He-he... Bilde av hver og en gjest, med teksten "Velkommen til julebord 2011".

"Skogen" er pyntet med kongler og hjerter.
Jeg har også lagd små eplelysestaker, men da sa mannen stopp! Er du gæ`rn? Lys oppe i granskogen...! Han lurte på om hva jeg hadde tenkt å fortelle brannmennene når de kom for å slukke brannen som garantert ville oppstå... At det virket som en god ide? Men hvem bryr seg... Lys skal jeg ha!

Så eple-lysene skal brenne :-)
Selfølgelig må det være et juletre i et juleselskap!

Og lysene er tent over hele...
Nå gleder jeg meg til gjestene kommer!

Ha en fin-fin lørdagskveld.Borddekking


I disse høst-tider er kanskje tiden inne for å be venner og familie til hyggelig samvær og deilig mat. Da er det gøy å kunne dekke til et bord, etter alle kunsten regler. Her er det vel kun vår egen fantasi  som setter begrensningene.


La deg inspirere av disse flotte bordene.
(bildene er funnet på Google)

Her er reglene for hvor de forskjellige ting skal dekkes:

Selv skal vi ha flere selskap fremover, og jeg gleder meg veldig til å pynte og dekke bordet! Jeg leter ustoppelig etter tips og ideer...

Liker du å dekke til festbord?
Og kanskje har du noen tips å dele med meg? Kom med dem! :-)) 

Har du et innlegg som viser ditt festbord? Så legg inn linken din i kommentarfeltet, så vi kan glede oss over å se hvordan akkurat du har pyntet...
Konfirmasjon selskapet

Så kom endelig dagen og nå gledet vi oss veldig alle sammen.
Været var så utrolig deilig - med sol og blå himmel, og vinden bare smøg seg behaglig rundt...
Jarle hadde hugd en bjørk, som han satt i en sinkbalje.
Så pyntet han med et gammelt kjærrehjul, melkespann og flagg.

Slik ser det ut inne i teltet.

Siden det ble så varmt, tok vi ned noen av veggene.
Bordet ble pyntet med rosa lys i "sølvstaker", hvite roser i kurvpotter,
Imellom sto noen enkler små glass med en rosa blomst.
 

På tallerken la vi først en rosa serviett som "belte", så en hvit stoffserviett som ble brettet slik at den ble høyere bak, så la vi et rogn blad i lommen, og stil slutt bordkortet oppe på.
Garasjen ble først tømt, støvsugd og vasket.
Så ble bord satt opp.
Et til mat og et til drikke og kaffeservice. På matbordet, som er tre bord, satt vi en isoporkasse i midten, og la over en hvit duk. Slik at bordet blir i "to etasjer"

Vi hadde bestilt koldtbord.
På et bord i hjørnet hadde vi et fruktfat og velkomstdrikke.
Der kunne gjestene gå å forsyne seg før mat - alltid like vellykket.
 På trappa sto en kurvstol og to hvite urner med blomster.

Ny hagegruppe har vi kjøpt.
Den store lykten og hagekrakken ble satt i et hjørne i garasjen.
En gruppe ble satt på gresset.
Det er deilig å ha mange små plasser hvor man kan sette seg og prate litt.
Flagget ble heis, og det er et flott skue... "Norge i rødt, hvitt og blått " vakkert!
Vi ble til sammen 33 stk i selskapet.

Så et bilde av mor og datter...


Vi hadde en super feiring av vår konfirmant!

Så ønsker jeg å takke for alle hyggelige hilsninger som jeg har fått i forbindelse med konfirmasjonsforberedelsene. Dere er gode ♥

Konfirmasjonsforberedelser - bordkort

 

Tiden nærmer seg, og det som skal brukes til borddekking bør vel snart komme i hus.
Vi er vel kanskje ikke helt alene om å ha konfirmasjon på denne tiden.

Og hyllene med rosa lys, servietter, og andre duppeditter tømmes vel ganske raskt.

Vi må lage bordkort... Og også her er det mye å velge mellom.

(bildene er funnet på Google)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir nok et enklere valg en noen av disse her, men jeg er veldig glad for internett og alle de fine bildene folk legger ut. Det gir masse inspirasjon :-))

 

 Nyttårsaften 2010

 I dag er det den siste dagen i året 2010. Nyttårsaften! :-)) Det er en dag som er spesiell for de fleste.

Vi skal tilbringe kvelden hjemme. min mann, min yngste datter, min kjære svigermor og jeg.
De to eldste jentene skal i lag sammen med kjærestene sine. Og der får det sikkert hyggelig!

Her i "Huset på landet" skal vi spise god mat - menyen kan dere se her:Nå er bordet ferdig pyntet:


I hvit, sølv og rosa.

En falsk tulipan pynter opp servietten. Enkelt og dekorativt.
Noen julekuler og en hvit lilje i stettfat med lokk, pynter opp på bordet.Og den nye sølvpynten vi fikk av svigermor til jul, har også fått sin plass.


Nå er tiden snart inne for å starte med maten - 
og dermed vil jeg med dette ønske dere alle etØnsker dere også en fantastisk nyttårsfeiring!

Legger også til et par uredigerte bilder og blir med på NIB sin utfordring.
 

 

Huset på landet

Huset på landet

48, Fredrikstad

Jeg heter Line, er en "gladjente" og har bloggen "HUSET PÅ LANDET" - Den handler om min interesse for interiør, hagen, byggeprosjekter og ellers det som opptar meg. Velkommen! Om du lurer på noe, ta gjerne kontakt på mail: linee-oe@online.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv