Hverdagslig

Våren som forsvant

Et lite kveldsinnlegg fra en som føler seg lurt... Jeg trodde jo faktisk at våren var i anmars, men tydeligvis så hadde "Kong-vinter" mer på lur han. Så vårplantene som var kjøpt for å pynte opp inngangspartiet ute, ble værende innendørs...

Perleblomster og tusenfryd...
Julerose i vakker blomstring...
Så står de her da - på spisestuebordet og titter ut og ser all snøen som ligger på bakken...Ellers har det vært en travelt den siste tiden.
Jobben tar mye tid, men det går jo helt greit så lenge våren allikevel uteblir.

Sara har reist tilbake til sol og sommer i Florida, etter noen dager på overaskelsesbesøk hjemme. Vi har kost oss masse og det var SÅ godt å se ho igjen. Nå er det bare noen måneder igjen, så er familien samlet igjen.

Med ønske om en FIN kveld...


 

Helgen starter rundt bålpanna


Jeg elsker fredager!
Jeg elsker helgen!
Og den beste måten å starte helgen med er å tenne i bålpanna...

SONY DSC


Som regel bruker vi å grille pølser, men i dag skal vi spise litt annet til kvelds, så da har jeg bare laget litt munngodt...

SONY DSC


Vanligvis er bålpanna klar når jeg kommer hjem fra jobb, men i dag måtte min kjære jobbe litt lengre, så da har jeg vært båltenne`rn...

SONY DSC

Og nå er alt klippers og klappers, og jeg sitter og nyter roen og titter inn i flammene og venter på at min mann skal komme hjem...

Med ønske om en FIN helg...

#hage #helg #bålpanne

Tiden raser av sted!

Jeg føler at jeg gjentar meg selv her, når jeg sier at tiden bare raser av sted! Men slik er det vel ikke bare for oss, kan jeg tenke meg. :-)

Vi ligger noe etter skjema her i "Huset på landet", sånn røfflig 3 måneder etter det som var planlagt av sommerens arbeidsoppgaver. "Sukk" For det kan by på visse utfordringer med hensyn til vinter, snø og kulde. Men omsider har vi nå begynt med et av prosjektene vi skulle tatt - en ny oppstillingsplass bak låven. Den skal brukes til å oppbevare ved og litt forskjellig "bonderedskap".
I kveld skulle vi vært ute og holdt på, men siden noen - jeg nevner ingen navn (sikkert svigermora di Jarle!) har kjørt med støtta nede på traktorhengeren, så den ble ødelagt, slapp jeg ute-arbeide i dag. Og det kan jeg ikke si at jeg er så veldig lei meg for akkurat! :-))

For det har nemlig betydd innetid og da har jeg i stedet for å holde på med leire og pukk i mørket, kost meg med å pynte opp med nye lysestaker og dekorert det nye trefatet vi fikk i gave, med ener fra skogen, og hvite svibler...


Jeg har tidligere prøvd å pynte med mange forskjellige stiler, men jeg faller alltid tilbake til det "brune" og natur...


Disse lysestakene falt jeg bare helt pladask for...Akkurat slik jeg liker!

I tillegge har jeg stekt opp 3 kg med medisterfarse, så i kveld er jeg riktig så fornøyd. Nå skal vi smake litt på årets rakfisk! Mmmm... Det er deilig med inne- og kosekvelder dere...

Med ønske om en fin-fin kveld...For glamorous people with dirty nails


Hei!

Vi holder fremdeles på med "Prosjekt platting", men siden min kjære ektemann hadde ansvaret for kamera en bitteliten stund, er det nå sporløst forsvunnet!  Men det dukker nok plutselig opp skal du se, så i mellomtiden jeg kan jo alltids vise frem hageslangen som jeg hadde ønsket meg i laaaang til, og som jeg ble SÅ glad for å få i bursdagsgave i fjor, og som nå endelig har kommet opp på veggen...


Hvit og lekker...Riktig så snasen... :-))


Rørlegger ble bestilt, og ny utekran kom opp...Pen å se på...


Dekorativ på veggen...Men du verden så dårlig kvalitet!
Stiv og uhåndterlig! Og ikke til å anbefale til noe annet enn pynt...

Da er det bedre å bruke vannkanna...


Morgenstund


I dag ble jeg møtt av solstråler som lyste inn i stuen. 
Det var et herlig syn! Siden høsten kom, har det den siste tiden vært mørkt når jeg kommer ned trappen på morgenen.   

Ukene flyr av sted. Og jeg som gledet meg til høstkvelder, med peiskos og blogging fra kjøkkenet, har dessverre ikke kommet dit enda.

Siden sist har vi hatt "siste helgen" på hytta. Og nå er den vinterkonservert, tømt for mat og drikke, utemølber er satt inn og vimpelen er nede... Hytta er klargjort for vinteren.

Vi har også hatt en fin helg i Gøteborg, sammen med gode venner. 


I dag sto jeg opp ekstra tidlig for å ha min "kvalitet-stund" på kjøkkenet.
Stillheten i huset, nykokt kaffe og litt tid helt for meg selv på morgenen... Det er GODT det!

Straks kommer mannen tuslende, og da blir det litt frokost, før vi hopper i arbeidstøyet.
Vi har omsider begynt å kappe og klyve det tømmeret vi hentet i vinter...
Men siden vi hadde nok ved på lager, til kommende vinter, har vi liksom aldri komment igang med den. Før i går, da!


Med ønske om en strålende dag...
Et brev fra "Jegerdatteren"

 

Hei alle sammen! 

Nå skal dere høre... 
Fredag kveld dumpet det inn en mail fra eldstejenta...
Denne bare må jeg gjengi her (med hennes tillatelse selvsagt!).

Først vil jeg si at det er ikke helt lett å bli klok på alt hun finner på! Og det hun har gjort nå - hadde jeg ALDRI trodd hun skulle... (med tanke på at søndagsturen i skogen, ofte endte med bål i hagen UTEN å gå tur først).

For de som ikke vet det, er hun jo en av "by-damene" i bussen i TV-Norges program Gøy på landet, som går på tv om dagen. Så vi snakker om en hvis form for "by-jente" her.
Her er brevet:
(Navnet på gutten er foreløpig hemmelig, derfor kaller jeg ham "bonden")

Ja, nå er dere spente tenker jeg? Har Tonje sjarmert hele bygda, og lagt seg nedpå for å hvile litt på elgjakt? Vi får se.

Klokka 07.00 ringte klokka. "Bonden" var blid, jeg var ikke helt fornøyd med situasjonen. Jeg fant et blad om jakt og fiske på soverommet og leste "13 tips for god postjakt". Da følte jeg at jeg var klar. Så jeg sto opp 07.20. Så sminket jeg meg og kledde på meg og fikk ostesmørbrød til frokost. Klokka 08.00 skulle vi møte de andre og klokka 08.10 dro vi hjemmefra. Det er godt å føle seg hjemme!! (Det hun egentlig mener her, er at vi alltid kommer for sent, og det på grunn av meg... derfor følte hun seg hjemme...)

Vi møtte de andre folka, ordføreren hilste og syntes det var fint at jeg var back in town. Så satt jeg meg bak på en 4-hjuler og ble kjørt langt opp i skogen. Mens vi kjørte så vi to dyr (elg, men det høres så proft ut å bare si dyr), så "bonden" hoppet ut av hengeren i villeste Indiana Jones-stil, men cowboyhatt og det hele. Men det var ikke god nok sikt.  Så gikk vi langt over en myr, og i noe skog så var vi tydeligvis fremme. Jeg syntes ikke det så ut som noe sted å være fremme, men det stedet het post. Så da satt vi der. Jeg fikk brus og sjokolade.

Plutselig når vi satt der så sier "bonden" "se der, film!!" Så jeg fant frem telefonen, så kom det en elgemamma og en elgebebi, eller ku og kalv som jeg skal kalle det for nå av. 
Vi satt der en stund og så kom jagerne, og da var vi visst ferdig. Så gikk vi ned til en åpen plass og brant bål. Jeg fikk pølse, brus, sjokolade og annanas, så cateringen er det ingenting å si på. Selv om det skal sies at ingen hadde promille når dagen var over.

Etter pausen så gikk vi ut igjen. Da måtte visst vi være jagere. Så da gikk jeg opp og ned og over en myr og opp og ned igjen. Så ble jeg sliten, men da var vi "fremme" igjen. Men det så fremdeles ikke ut som noe fremme spør du meg, vi var jo midt i svarteste skauen!!!

Men så gikk vi ned langs en elv, så kom vi til en traktorvei og da ble "bonden" glad, så da ble jeg glad også. Så var det mer pause. mer sjokolade og brus.

Så satt vi på enda en post, men det var ikke så lenge. Ikke så mye spennende å fortelle derfra. Jeg spikka en tannpirker til "bonden" og satt bak på en bil.

Alt i alt var det hyggelig, og når vi var ferdig så vi to rådyr på jordet til "han andre" ungkaren i Gøy på landet. I morgen klokken 08.00 er jeg klar igjen! Og da er det fler jagere, så vi tror at vi får noe i morgen har jeg fått beskjed om.

Jeg hadde tenkt til å sende en film, men jeg er på landet og da går det ikke så fort å laste opp. så jeg sender den i morgen tidlig eller noe jeg.. det kan jo hende dere ikke ser mailen før lørdag også, så da har dere kanskje fått den alt.


For de som har lyst kan de lese om Tonjes Jaktvettregler, hennes egen blogg. :-)) Morsom lesing!


Ønsker dere alle en flott uke! 

 

Dagens gjøremål
Dette:Ble til dette:Som i dag skal inn i dette:


På vei til å bli voksen...


De voksne i her i "Huset på landet" har snart voksne barn...

Det kan by på mange utfordringer!
De skal nå prøve seg frem, med alt hva det innebærer- for å bli så selvstendige som mulig... Og vår jobb har selvfølgelig vært - helt fra de vår små - å ruste de så godt vi kan, slik at de skal mestre hverdagen.

Det er da jeg lurer på hvor god jobb vi har gjort, når jeg ser dette bilde fra en av våre håpefulles blogg:
Å ska`n gjøra da?
En fin helg.

Da er helgen snart over. Her på Østlandet har været vært helt fantastisk.

Vi i "Huset på landet" har nå kommet et stykke nærmer en "varm vinter" til neste år.
Det vil si at vi har hugd den veden vi trenger, for å holde varmen de kalde dagene som helt sikkert kommer i 2012.

Dagene i skogen har vært flotte.
Solen har varmet godt, og de minusgradene som har vært i helgen, føltes nesten som plussgrader.

Fra pauseplassen tok jeg dette bilde. Vakkert, ikke sant!
Så et bilde fra helgens innsats...

Når vi holder på å bærer de forb... tunge stokkene er det kun to ord som kommer i mitt hode:
FUCK SATS!


Så pauser - det blir det noen av!
Da smaker det godt med en kopp kaffe...
I dag skulle vi måke lundeplassen, slik at vi fikk plass til all veden. Det skulle visst ikke gå helt etter planen.
Boltfestet på snøskjæret røk. Så da var det frem med sveise-apperatet (som forøvrig er fra sånn ca "nitten pilogbue" - men som gjør nytten enda...

Her er Jarle i full jobb:

Du verden så glad jeg er for å ha en så nevenyttig mann.
En "diversør" - ble han kalt av en forbipasserende i fjor sommer. Godt beskrevet - for det er utrolig hva han kan!

Nå kaller en varm dyne på undertegnede, og jeg takker for alle hyggelige kommentarer og mailer som dere vakre lesere sender.
Ønsker dere alle en fin uke - med nye dager, med nye muligheter!
Og god vinterferie til de som har det. 
Her i huset er det bare barna som er så heldige...

 

Bønn for det nye året.

Nå har januar snart blitt til februar og jeg har i en måned snart lest de fleste "sunde" bloggeinnlegg, blader og aviser som skriver om slanking og sund mat. Men av en eller annen grunn har ikke jeg blitt noe tynnere...

Og da lurer på... Holder det virkelig ikke med å lese???

Neida, dere... Jeg prøvde faktisk!
Jeg startet friskt med knekkebrød med magerost til frokost og knekkebrød med makrell i tomat til lunsj. Middagen ble tilberedt med grønnsaker fisk og magert kjøtt. Og kanskje et eple til kvelds. Jeg begynte til og med å bevege meg!

For jeg bestemt meg for at nå, nå skulle jeg ta ansvar! Ansvar for at i hvertfall noen av kiloen skulle bort!

Hmmm... Noe har skjedd underveis.
Jeg vet ikke helt hva som har skjedd eller når det skjedde...
Men nå lever jeg jo akuratt slik som før.
Ikke det at jeg spiser fet mat og snop til en hver tid, men det kommer tydligvis mer inn i denne kroppen enn ut av den!
Det er ikke lett å slanke seg - PUNKTUM.
Men - hver kveld når jeg legger meg - da er det SÅ LETT.

For da - i mitt lille hode - ser jeg for meg morgendagen: 
Først en rask løpetur kl 06.00.
På vei hjem, løper jeg innom postkassa og tar med avisen.
Når jeg så har kommet hjem, da er det godt med en varm dusj (frisk og opplagt som jeg helt sikker er etter en slik start på dagen).
Så ser jeg at jeg spiser en sund og god frokost, bestående av frukt, bær og vann. Det smaker helt fortreffelig!
Og frokosten avsluttes med en kopp kaffe mens jeg i fred og ro leser avisen.
Arbeidsdagen går som en lek! Kun avbrutt av en lett lunsj med litt frukt og nydelig friskt vann.
Middagen likeså. Fisk og ferske grønnsaker sammen med det femdeles like gode og forfriskende vannet!


Phø!!!


Her i gården er det med livet som innsats at man prøver å liv i husmora! Og selv etter at den tøffeste i huset, har brukt nesten en time på å få sin elskede opp av sengen, er det ikke en frisk og opplagt kropp som sitter ved frokostbordet, nei. Nei, der sitter en "tornado" som man ikke bør prøve å tirre, eller i heletatt snakke så mye til. 
Men etter en kopp kaffe eller tre - da hjelper det.
Men da - da har ho mor det travelt! Så der røk den frokosten.

Lunsjen spises i felleskap med hyggelige kollegaer og pådekt lunsjbord. Men der er jeg ganske flink om jeg må si det selv. To-tre knekkebrød med makrell i tomat og to glass skummet melk og til slutt en kopp kaffe. (Stolt)

Men så kommer vi til arbeidsdagens slutt. Og jeg som aldri tenker på hva vi skal spise til middag før jeg står i butikken.
Da står jeg der og jeg skal handle en sund og god middag som ikke tar noe særlig tid å tilberede. (de langtilberedte middagene - de får vente til helgen - for da har jeg sikkert mye bedre tid)

Så det går som det må... Noe hurtig tilberedt havner i handlevognen, Sundt eller usundt, bare det går fort å lage. For jeg er så sulten!
Og det er ikke akurat i butikken, når man står der totalt utsultet og utslitt etter endt arbeidsdag, at man har så veldig lyst til å være sund!
Åjjj... Nå tror jeg at jeg selv begynner å se feilen... Planlegging Line, planlegging.

Ja, ja... Vi får se da, om jeg kan bli litt bedre på det. Kanskje ting går lettere da.

Men huff! 
Jeg da, jeg som skal snart skal reise til varmere strøk!
Og der skal jo bikinien på. Og min buklete kroppen skal være bæreren av dette klesplagget. For den må jo få litt sol på seg.

Da hadde jeg jo egentlig tenkt det, at jeg hadde, DEN kroppen, En perfekt brun kropp som lå og badet i sololje, kun iført en lekker liten bikini, solbriller og en solhatt av strå... Og kanskje en liten paraplydrink ved siden av...
Nei...
Nå må Line våkne!   Back to the real world!
Nå må jeg slutte å drømme. Tror heller jeg nå avslutter med en liten bønn for det nye året:

Kjære Gud.
La meg få en fet bankkonto og en tynn kopp.
Og vær så snill å ikke forveksle disse - slik du gjorde i fjor.(bildene er hentet fra Google)
 

God helg

Nå er endelig helgen her igjen. Og jeg elsker helgen!
Da kan jeg kose meg hjemme med familien min - og bare ha det godt.

Det er alltid så hyggelig når jeg kommer hjem etter jobb og helgehandelen.
Da har mannen i huset gjort klar kaffen, det brenner i peisen og vi slapper av og prater om dagen som har gått.
Hvis barna er hjemme, sitter også de sammen med oss, og vi har vår deilige "kvalitetstid". Uten noen form for mas og jag.

Friske blomster er handlet inn og lysene er tent.


 


Etter en fryktelig hektisk tid er det nå total fred og ro i "Huset på landet".
Synes det var en så vakker farge på rosene. Men den kommer ikke helt frem på bildet.
Tror jeg snart må innvestere i et nytt kamera. Tror dere det hjelper? Eller kanskje det er fotografen som ikke klarer bedre. Og da hjelper det vel ikke med et aldri så flott kamera!

Vil også vise frem et annet bilde...

Her en dag kom yngstejenta hjem med et bilde hun hadde malt på skolen.
Hun hadde hatt det som oppgave i "kunst og håndverk".

Det synes jeg var så fint, at jeg har lyst til å vise det frem.

Det er et selvportrett med målene 50x70 cm. Så det er ganske stort.
Og "kunstneren" er tross alt bare 14 år, så jeg synes det er utrolig flott.

Det har nå fått plass på veggen, og både jeg og malerinnen er ganske så stolte.

Ha en riktig god helg!Flax til 1000

He-he... Det hadde vi igår...

Vi fikk jo så fin julekalender av jentene våre. I noen av pakkene lå det flaxlodd.
Og noen av dem hadde vi glemt - så de skrapte vi igår...

Og jammen hadde vi flax :-))

For vi vant kr. 1000,-!!!  
Og for de pengene (og litt til) tok vi med jentene og spiste en deilig middag.

Så nå sitter vi her hjemme, mette og fornøyde, etter et godt måltid på retaurant.

God kveld ogHjemmekontor

Nå er kjøkkenbordet forvandlet til arbeidsbord...
Det er ikke det minste festlig å sitte her nede, når jeg så gjerne skulle vært i annen etasje og malt...
Så nær - men allikevel så fjærnt...

Phu! Her gjelder det å være strukturert!

 

Men mat må man ha - så mens jeg spiser... kan jeg jo blogge litt samtidig.


Den gamle kalkulatoren har fulgt meg siden ungdomskolen, og fungerer fremdeles perfekt. Har ikke byttet batterier på den en eneste gang. Ikke dårlig det, den begynner jo tross alt å dra på alderen den også...

Ønsker dere alle en fin dag!

 

Mens jeg venter...

Mens jeg venter på at mannen i huset skal bli ferdig som bilmekaniker (eller "skrugutt" som han kaller seg - siden han ikke har skrudd noe særlig før) må jeg jo gjøre noe fornuftig!
Så til han kommer i  "hage- og støpemodus" må jeg finne på noe... 

Først har jeg ryddet i garasjen!

  


Den er nå tømt for løse deler... og klar for å motta litt maling.Så har jeg pusset ned hagekrakken, og gitt den et strøk lakk...
Og siden det ikke var noe maling hjemme - dro jeg på Shopping! :-))) Det liker jeg! ♥

Først dro jeg en liten snartur innom gavebutikken på Gressvik.
He-he... De hadde ikke maling der, men jeg fant denne flotte lysestaken til halv pris :-)Høy og lekker - nesten 70 cm :-)
Og med litt hvitmaling - passer den akkurat inn i lysthuset!


Så var jeg innom en tur i blomsterbutikken!
Der var det mye fint, kan du tro!!!

Må bare vise frem hva som ble med hjem. :-))En lekker hvit Krystantemum i potte :-)
To rosa Krystantemum i kurver og to pakker servietter.
To støpte lysestaker og lys
(lysestakene var forøvrig delt i to da jeg kom hjem - men med litt lim blir de så gode som nye igjen!)
Et ekstra fat kan være kjekt å ha :-)
To stykk oliventrær  "Olea Europea" som vistnok skal være veldig hardføre!
Og da har de kansje en ørliten sjanse til å overleve her i huset til "tante-grusom"

Så nå er jeg riktig fornøyd - men jeg er ikke like sikker på at mannen i huset er det...
For det eneste jeg ikke kom hjem med... var maling!

Ha en fin kveld!

Klem fra Line ♥

En hverdag på landet

Livet i "Huset på landet"  går ikke som planlagt... :-)

Jeg har store planer om alt som jeg ønsker å gjøre i hagen...
Men mannen i huset har ikke de samme planene.

Og når mine planer involverer en del muring og tunge løft - involverer de også min kjære mann!

Men han synes det er mye morsommere å grave med gravemaskinen...
Og da må jeg kjøre traktor for å følge graver`n...
Med 900 meter privat vei og tunge traktorer som kjører på den, må det en del vedlikehold til.
Nå var veien i ferd med å bli en del av bekken - dermed ble det noen tonn med maskinkult,
pukk og subbus som måtte fylles på... 
Plutselig dukket disse to opp...  :-)
Det er alltid spennende!
Her skinner solen og nå skal Line være ryddejente.

Garasjen skal snart gjøres om til en del av festlokale,
og da må det være rent og pent.

Og det gjør seg visst ikke selv...

Ha en strålende lørdag!

Klem fra Line ♥Passe-pike


Jeg har en feriejobb - jeg er passepike!

De jeg har fått jobben av kjenner meg... Derfor er jeg litt skeptisk!
Jeg har hatt jobben før, hos de samme menneskene - det gikk ikke bra!

Noe av problemet er kanskje forskjellsbehandligen...
Noen av dem vil ha mye, mens andre vil ha lite.
Noen vil ha ofte og lite...
Noen vil ha mye og sjelden...

Hjemme hos meg er det enklere... Der får alle likt, ihvertfall like ofte...

Men nå er jeg passe-pike. Denne gang har jeg bare fått ansvaret for 1. (og det lover godt!) 
Tidligere har jeg hatt ansvaret for mange fler...

Her er jobben:


Jeg har satt på alarm på mobilen, og jeg har hengt opp lapper, så nå -  tror jeg det skal gå bra!

Eierne av dette fine appelsintreet har hatt det i flere år, og jeg tror ikke det er noe særlig bra, om det  hadde avgått med døden, før eierne kommer hjem...

Status:Bladene ser friske ut...
Appelsinene ser fine ut...
Jorden er nå passe fuktig...
(er det noe mer jeg bør sjekke da tro?)

Dette ser ut til å gå riktig så bra!
Ga de andre blomstene en skvett også jeg...

Line ♥

Tenker på våren

I dag har vi hatt et strålende vær!

I dag har jeg måkt frem litt av uteplassen nede.
Snøen rakk meg faktisk helt til livet!
Det er mye snø det!  -   Ihvertfall til å være her i Fredrisktad!
Nå er det klippers og klappers til å ta frem hagemøbler og bålpanna.
Så blir det grillpølser på pinne over bålet i vårsolen...

Og kanskje en liten Irish Coffee til dessert!


Fikk faktisk en aldri så liten vårfølelse i dag...
For tenk - det drypte av takrenna!
Snøen er i ferd med og bytte form, til noe mer sildrene...   :-)
Og i tillegg, så er det faktisk lyst helt til kl. 18.30!

Kjenner at jeg gleder meg veldig veldig til våren setter inn nå...

Og tenk - Om ikke lenge blomstrer frukttrærne, og all snøen er  borte vekk!
Det skal bli deilig det!Vakkert, ikke sant!
Jeg kan nesten ikke vente...

Nå har vi spist kveldsmat.
Og etter ungdommenes ønsker ble det tacos i kveld.

Så harJarle vært ute å fylt på maten til rådyrene. Dehar vært her å spist, hele vinteren igjennom.
Ikke lett å være rådyr med så tynne ben i så masse snø!Og det tok ikke lang tid før de var på plass!


Så nå - er vi mette og fornøyde, både vi og dyrene...

Ha en riktig fin lørdagskveld!

Line ♥

Fritid.


I dag har jeg hatt fri fra jobben!
Det er så utrolig godt med fri en dag eller to iblandt. Bare for å gjøre ingenting eller bruke tiden til å ta igjen alt det man skulle ha gjort - det forsømte.

Jeg har gjort begge deler.
I en lett blanding av å se "god morgen norge", klesvask, kaffepauser, stryking, blogging, vasking, hageprogram og mer kaffe...   Helt i mitt eget tempo, uten noen forstyrrelser...

Kan klare flere slike dager jeg!

Men dagen ble ikke helt som ønsket:
Den ene glassdøra i peisen eksploderte...
Varmtvannsberederen ble erklært kaputt av rørlegger`n...
Den nye kaffekanna røk i lokket...

Tross alt - det er bare ting! Men alikevel, fryktelig ergelig!

Ha en fin kveld!

Line ♥


.

Tegneserier - er det vanlig å le av det?


Jeg ser på meg selv som en jente med humor. Blid og ler ofte.
Men jeg ler aldri av tegneserier!

Jarle derimot, han ler. Skikkelig...
Og han ler høyt...
(her en kveld måtte han faktisk legge bort bladet fordi han lo så ille, at senga ristet, og hans kjære våknet!!!)
Og jeg er faktisk IKKE blid når jeg blir vekt!!!

Favoritten er Tommy og Tigern:Når han skal prøve å vise meg hvorfor han ler, forstår jeg ikke.
Jeg får ikke frem et smil...
Det napper ikke en gang bittelitt i munnviken!

Jeg ser at tegningene ofte er komiske, og kommentarene kan være veldig godt beskrevet. Men å le slik da! ???

Jarle prøver å forklare meg:
"Du ler ikke av en stripe. Du må faktisk lese litt mer.
Da er det er som om latteren bygger seg opp... som en orgas..."  NEI!!! (kan ikke skrive sånt da gett) 
Han sier at det er også viktig å ikke lese for mye, for det - blir for mye.
(Forstå det den som kan!)

(Han leser nemlig ofte det samme bladet om og om igjen, og GLEDER seg til han kommer til favoritt-stripene sine)


Jeg har nå plukket frem et par striper...


Jeg ser og ser, og prøver etter beste evne å forstå...
Hmmm... 
Kanskje det er der feilen ligger? Man skal ikke forstå? 
Ikke vet jeg, men jeg ler i hvertfall ikke...

Og nå spør jeg dere (mine 7 trofaste lesere) Hva tror dere?

Line ♥

Dilla


Har du dilla på noe?

Det har jeg!

Egentlig så har jeg dilla på noe ganske ofte! Men jeg bytter på det jeg har dilla på...
Forstår du?

Jeg skal utdype meg:
Akkurat nå har jeg dilla på blogging...
Jeg har ikke helt peiling på dette med blogging, og hva er egentlig poenget?
Men jeg synes det er gøy å blogge, så derfor gjør jeg det.

Jeg har i perioder dilla på jobben min... da holder jeg med jobbrelaterte ting hele tiden.
Så har jeg perioder som jeg har dilla på tegning og maling...
Jeg har plutselig dilla på ting til huset! Da handler jeg nye pynteting, og pusler og pynter i huset...


Nå er det snart vår, og jeg merker at jeg begynner å få litt hagedilla igjen...
(det har jeg hver eneste vår)
Så nå begynner det å klø litt etter å rydde og plante i kasser, urner og i hagen.

Jeg tror jeg har grønne fingre, og planlegger drivhus og flotte blomsterbedd!

Men jeg må nok dessverre inrømme (etter at min kjære mann har fortalt meg 100-vis av ganger...)
at jeg ikke har grønne fingre...

De er faktisk ikke så mye som lysegrønne engang!


Du skjønner, jeg hater å vanne!!! Å vanne, det er noe av det tregeste jeg gjør!
Og uten vann... da dør faktisk blomstene...
Forstår kanskje hvorfor mannen min kaller mitt sårt savnede drivhus for "kappellet"?

Det er at nemlig sånn at i slutten på juli ... da har jeg ikke hagedilla lenger...
Det er nemlig da "ikke gøy å vanne-perioden" min starter...

Så da har jeg ikke hage dilla lenger...

He-he-he...

Men jeg bryr meg ikke så mye om den perioden, for det kan jo hende at den ikke kommer i år...
Så derfor går jeg snart igang med stort mot!
(det er faktisk utrolig mange blomster som klarer seg, etter litt intensiv vanning, når de er halvdøde...  :-))

Og hvis jeg gjødsler litt... Vips så har jeg levende og i perioder, veldig flotte blomster!

Så har jeg jo faktisk en jordfreser!
Og derfor tror jeg helt sikkert at kjøkkenhagen, som ikke ble så bra i fjor, kommer til å bli helt fantastisk i år!!!

Jeg ønsker meg selv lykke til og ser frem imot en frodig og blomstrende sommer!

Line ♥ 
Ups... Kom akurat på at jeg i januar, skulle ha vannet de bortstuende rosene mine...
Kanskje i morgen...

Snart 40...

Jeg er 39 år... 
Nærmer meg 40 med stormskritt!

I stillhet har jeg sett på andre på min alder og tenkt...
Hmmm...
Noen har fått grått hår...
Noen har ikke hår!
Noen har fått rynker i ansiktet...
Så gamle de har blitt...!!!

Men selvfølgelig ser ikke jeg så gammel ut!!!Kanskje dere også har tenkt det samme, og kanskje vil sette pris på denne lille historien:

Eldre dame... :
Mens jeg satt på vente rommet for min første timeavtale til en ny tannlege, la jeg merke til hans diplom som hang på veggen. Der stod han fulle navn oppført.
Plutselig husker jeg en høy kjekk gutt med det samme navnet som hadde gått på gymnaset samtidig som meg for omtrent. 40 år siden. Da jegfikk se ham, slo jeg dette fra meg. Denne tykkfalne gråhårete mannen med de grove rynkene i ansiktet så alt for gammel ut til å ha vært min med-elev.
Etter at han hadde undersøkt tennene mine, spurte jeg om han hadde gått på denne lokale skolen.

 "Ja," svarte han.
"Når gikk du ut?" spurte jeg.
"I 1957", svarte han
Da gikk du i min klasse! forklarte jeg.

Han så litt nærmere på meg før han spurte: "Hva var det du underviste i?"


He-he-he... Kanskje jeg også ser eldre ut enn jeg tror?  neeeei... ikke jeg... Holder meg like ung, jeg!Hvem ser du her? Gammel eller ung?


Ha en strålende kveld, uansett hvor gammel du ser ut!

Line ♥

 

Til minne om min bestemor.


Søndag 7 februar sovnet hun inn. Hun våkner aldri mer.
Hun ville blitt 88 år i dag.

Det er trist, og jeg er lei meg.

Nesten 88 år. Det er en høy alder. Men selv om hun var gammel, så var hun min bestemor.
Det er vondt å miste noen man er glad i. Samme hvor gamle de er.

En plass blir tom...

Hun var et bindeledd i vår familie. Det var hos henne vi møttes. Hele familien.

Jeg har så mange minner som nå kommer frem.

Hun var så snill bestandig, min bestemor. Da jeg var liten overnattet vi hos henne og Bebbe. Da vi fikk  ofte være med Bebbe i Bibliotekbussen, som han kjørte. Bestemor smurte da alltid matpakke med leverpostei og rødbet på.
Hmmm...  Kjenner smaken enda. Det var SÅ godt! Smurt med kjærlighet!

Vi fikk også lov til å kle oss ut når vi overnattet. Min kusine og jeg.
Vi tømte ut kisten med gamle klær, smykker og gardiner... Vi ble til prinsesser og gamle koner om hverandre... Gamle menn med hatter  ble vi også...
Vi spilte kurrong i kjelleren...
Skøt med luftgevær...

Gode minner.

Da jeg var 17 år, døde Bebbe. Bestemor ble alene.
Da flyttet min kusine og jeg inn til henne. Vi bodde i 2. etasje i huset hennes,
Vi skulle bare bo der et par månder, slik at hun kom over det verste savnet, og ble vandt til å være alene.

Jeg bodde der i 1 ½ år... Min kusine bor der enda... Med sin familie. :-)  (Takk til deg kjære kusine, for at du har tatt vare på bestemor i alle disse år! Du er FANTASTISK)
 
Det var en fin tid. Vi kom hjem fra skolen og fikk middag og dessert nesten hver eneste dag! (For å være sikker på at hun hørte at vi kom hjem, trampet vi ekstra hardt i trappen!)  Da gikk det ikke lenge før vi hørte det gikk i døren nede og hun ropte opp:" Vil dere ha middag?" Og vi var ikke sene...

Vi tok ofte med oss dynene ned og satt i sofaen hennes og pratet til sent på kveld...
Hun kokte te og smurte brødskiver til oss...

Vi tok bilsertifikatet sammen min bestemor og jeg.
Jeg var 17, hun var 66. Vi gikk sammen på teorikurs, og leste og spurte hverandre før prøven...

For en fantastisk tid!

Nå er hun borte.

Jeg velger å tro at hun nå er sammen med Bebbe.
De har møttes igjen, på den andre siden... Han har ventet lenge nå.
Jeg er sikker på at de nå er i sammen, og er lykkelige. Og det gjør meg glad.

Tusen takk kjære bestemor, for alle gode minner og all den fine tiden vi har hatt i sammen.
Jeg er glad i deg!

Farvel kjære bestemor.
Til vi møtes igjen...

Med den største respekt og kjærlighet fra Line ♥ 

Ut på tur - aldri sur


Da fyller vi opp termosene med melk, smører et par brødskiver  og legger i vei!!!

Barna storkoser seg!   Jippi!   Vi skal  på tur!!!

Tulla!!!  

Ikke mye glede å spore der i gården,nei!

Prøvde å lokke med at det er veldig mange pene gutter i skogen idag...
Og at de deler ut gratis klær, rett rundt hjørnet...
Ikke at de gir bort pølser og vafler i skogen, hjelper heller...

Det pene været nytes visst best gjennom vinduet inne...
 


Så da blir det vel som det pleier...
Jarle og jeg hopper i varmedressen, Maja i refleks vesten ( JA! på dagtid også!!! Mannen trenger hjelp!)  og går ut å nyter det pene været!


Ha en fantastisk søndag i det pene været... Både inne og ute!

Line ♥

Hei hå - hei hå...

Hei hå - hei hå... til arbeid må jeg gå...Det er ikke så lett å være i full jobb, husmor, mamma, kone og blogger, på en gang.
Siden det bare er 24 timer i døgnet, har det seg ofte slik, at jeg råker litt opp for tid! Er det mulig å uvide døgnet litt???

Men som man reder så ligger man...

Jeg har en nemlig også en egen evne til å finne på noe nytt, så fort jeg har noen ledige minutter til rådighet (og tenker ikke da på konsekvensen av hvor mye tid jeg må bruke, på å fullføre det jeg har startet).

Og det er her bloggingen kommer inn...

Det er tidkrevende!  Men veldig gøy!!!

Og nå, som den  "karrierestreber" jeg er, må jeg også arbeide på kvelden... Jeg holder fremdeles på med sumering av varetellingslistene!Det er her Jarle sier: "Der har du igjen fordi du satt bakerst i klasserommet å lekte klovn!" 

He-he... Artig mann jeg har...  :-)

Arbeide kaller...

Ha en hyggelig kveld!

Line ♥

Klappet og klart!

Da er jeg klar! Akkurat til tiden... kl 1900.

Er kanskje litt bekymret for mine "aldrene" venninder...
De har alle passert 40, og da skranter det visst!
Siden vi her har blitt tildelt et jevnt snefall i hele dag, blir den ellers så bratte bakken opp, ekstra glatt.
I den forbindelse sendte jeg melding til mine kjære venninner om at det kanskje var lurt å parkere nede, ta på seg gode sko, og spassere opp...

Da begynte bekymringsmeldingene å tikke inn...  

En hadde hatt sin 4. kiropraktorbehandling i dag, etter fall på en isglatt gangsti...
En annen var noe betenkt etter fallet hun hadde i bakken vår, sist det var glatt...

For ikke å snakke om hvor bekymret de var for å gå bakken ned igjen...
(He-he... Får ta frem akebrettene til dem!)
Ned skal de alltids kommer! Det er opp, jeg er mer bekymret for...

Men mat og kaker har jeg, så jeg klarer meg nok... Men det hadde jo vært hyggelig med selskap, da...  :-)

Ha en fin kveld.

Line ♥

Symøte i morgen...

Så i dag skal det vaskes og bakes...   :-)

                      
Bilde er kopiert fra Saras blogg, (saek.blogg.no).    Tusen takk snuppa mi!

Line ♥

Shushi og bolle med brunost

Det var dagens frokost!  
Men ikke i sammen,da . Det tror jeg ikke er bra...
Først Shushi og cola light, deretter bolle med brunost og en kopp kaffe. Smakte fortreffelig!

Det er ikke vanlig at jeg spiser slikt til forkost, men når man sitter alene og er sulten, da kan man det...
Dessuten er jeg voksen!
Jeg bestemmer helt selv...   Hmmm... Lurer på hva jeg skal ha til middag....

He-he... Det blir hjemmelaget lapskaus i dag.


Det er søndag. Hva gjør man på en søndag?

Før i tiden gikk man i kirken (noen gjør vel det enda, kanskje). Så var det hjem til en skikkelig potetmiddag.
Etter middag så kansje damene tok frem håndarbeide, mens mennene kanskje røkte pipe og leste en bok, og barna var ute å lekte i snøen.
 
Jeg bruker ofte søndagen til å gjøre alt det jeg skulle ha gjort i løpet av uken, men som jeg ikke rakk.

Kanskje jeg skal være huslig idag. Men det er ikke absolutt nødvendig...
En gang i tiden hadde jeg "støv på hjernen", men ikke nå... He-he... (Hos oss er det "rent nok til å beholde lykken, og skittent nok til å beholde helsen")...  

Problemet mitt er at jeg er så fryktelig ustrukturert...
Når jeg for eksempel skal sette på en vaskemaskin, går jeg opp for å hente klær. På veien finner jeg en avis.
Den tar jeg da og går ut i papirinnsamlingskassa med.  På returen ser jeg at det ligger det et nøkkelknippe på benken. Det tar jeg opp, for så å henge det i nøkkelskapet... Så finner jeg noe annet... og plasserer det på sin plass... før jeg kommer på at jeg skulle hente tøy!


Tror det kalles....     Presenil?

Noen som kjenner seg igjen?

Bestemmer meg for å vaske bilen, begynner å gå mot døra og får øye på posten som ligger på bordet. Alt i orden: jeg skal vaske bilen. Men først tar jeg en titt hvem som har skrevet til meg.

Legger nøklene på skrivebordet, kaster reklame og slikt og legger merke til at søpla er full. O.K., jeg legger fra meg regninger og fakturaer på skrivebordet for å tømme søpla. Men nå som jeg har åpnet skuffen i skrivebordet for å legge fra meg regningene, kan jeg jo benytte nettbanken til regningene som haster. Jeg har nettopp begynt med nettbank. Hvordan var det igjen?

Mens jeg leter etter det arket jeg hadde notert på dukker et gammelt foto fram. Meg og gamlekjæresten. Jeg blir sittende å mimre til jeg få den gode ideen å sette det inn i albumet. Albumet hadde masse løse bilder lagt inn. Jeg fikser dem alle og skriver tekst under. Når jeg skal sette albumet på plass får jeg se alt støvet oppå bøkene. Jeg finner støvkosten og feier alle hyllene. Tar bilderammene og spindelvevet oppi hjørnet under taket med det samme.

Aha! Der over skrivebordet står juicen som jeg holdt på å drikke. Jeg skal tørke av skrivebordet også. Men først bør jeg fjerne juicen fra computeren. Enda bedre, jeg setter den i kjøleskapet slik at den blir kald igjen.

Jeg går mot kjøkkenet og ser at plantene trenger vann. Setter fra meg glasset på kjøkkenbenken og. Hei!! Der er brillene mine!! Jeg har lett etter de i hele dag! Det er best jeg legger dem på en lur plass først.

Fyller en kanne med vann og går i retning av mine tørste planter. Aaaagggghhh! Noen har lagt fjernkontrollen på kjøkkenet! Jeg holdt på å bli gal da jeg lette etter den. Det er best jeg legger den i stua hvor den hører hjemme.

Kaster litt vann på plantene (og litt på gulvet, som jeg vasker med det samme.) Kaster fjernkontrollen i lenestolen og går mot døra, mens jeg prøver å huske hva jeg hadde tenkt å gjøre til å begynne med.

Ved dagens slutt er bilen fortsatt like skitten, regningene fortsatt ikke betalt, juicen står på kjøkkenbenken, plantene har fått alt for lite vann til å leve og jeg finner ikke bilnøklene. Når jeg oppdaget at at jeg ikke hadde fått gjort noe i løpet av dagen, ble jeg virkelig forbauset.

Jeg vet at jeg hadde en svært travel dag!! Å bli presenil er noe svært alvorlig. Det er nok best jeg leser litt om tilstanden på Internett.

Men først skal jeg bare sjekke om jeg har fått noen mail...


Ha en fin søndag!

Line ♥

Offisiell fugletellingsdag.

Kom deg ut!   :-) I dag skal det telles fugler!
Det er en slik dag hvor alle skal telle fugler ute i hagen, bakgata eller duer på torget om ønskelig. (ikke undulater og pappegøyer - de skal ikke telles!) Og teller du Dompapper - bør de ha fjær!
Statestikk er viktig, derfor skal fuglene telles...

Jeg har et fuglebrett utenfor kjøkkenvinduet. Jeg har også en fuglebok. Så har jeg mat, og da får fuglene mat... Det er viktig å dele! (fuglene spiser IKKE hundekjeks - det har Jarle prøvd ut etter at Maja ikke ville ha dem)

I dag sitter jeg med varetellingslister som skal sumeres. Skal si deg vi har vært flinke til å telle!!! 3-4-5-6...
869-870-871... Jeg ble forøvrig nedstemt da jeg ville forenkle tellingen og foreslo at vi skulle skrive en håndfull skruer...    

Derfor har jeg ikke tenkt meg ut...  Men for all del, jeg skal da bidra!!!

Et blikk ut av vinduet dann og vann... Skal vi se... 1-2-3-4....10! gulspurver og 1 spettmeis...
Se der ja, der kom både kjøttmeis og blåmeis... Flerer spurver....Ups!!! Borte! 1 stk firbent gul og lysende skapning skremte dem!

Ok, da jobber jeg litt igjen...


Nææææ... Tror dere ekorn på fuglebrett skal telles?Hyggelig er det i hvertfall! Men fugletellingen min går heller dårlig...
Resultaet blet:
Gulspurv: 14
Tertitt:3
Spettmeis: 2
Ekorn: 1
Strihåret dachs med vest: 1

Godt at jeg sitter inne, med en varm kopp kaffe, og med alle listene mine... 

Ha en herlig lørdag!

Line♥
 

Kveldssinnlegg...

I dag er det fredagskveld. Det er den deiligste kvelden i uka,
Jeg er ofte sliten på fredager, etter travle men hyggelige arbeidsdager. Så da inntas joggebuksa og sofaen... Og kanskje et lite glass vin eller to...

I kveld er har vi kost oss med krabbeskjell og reker. Det var helt topp! Bortsett fra at Jarle har et lite problem med lyder...

Han blir irritert av lyder som kommer ut av munnen til folk, og da spesiellt lyder fra oss som er i familien. Det kan være en liten slurp, knasing av potetgull, bestikk som tilfeldigvis møter tennene på vei inn i munnen, eller som i dag, min måte å spise reker på...
På denne tiden av året er det nemmelig rogn i rekene. Og det er jo så godt!!! Og de må spises på den måten at rognen suges av reka... ( uff, det høres ikke bra ut!)  før den skrelles. Og det er veldig viktig for å få en maksimal nytelse...

Jarle startet da en forelesning om hvor farlig det var å suge på reker på denne måten. Det kunne jo løsne et ben fra reka, som kunne sette seg fast i halsen på meg, og han mente bestemt at det var mange som hadde dødd av dette.  
 
Er det bare jeg som spiser reker slik? Det er godt altså...

Etter at Thomas og Harald, og Golden Gold har også vært en tur på besøk på tv-skjermen, hører jeg senga roper fra annen etasje...
                      
  
                                                         Forskjell mellom en mann og en kvinne:

          
Jeg er trett, og det er sent. Jeg tror at jeg går og legger meg...                 
                                      
 
Hun gikk ut i kjøkkenet og lagde matpakker til neste dag, tømte popkornskålene, tok kjøtt ut av fryseren til neste dag, så etter hvor mye cornflakes det var igjen i kartongen, fylte sukker i skålen, satte sukker og skjeer på bordet og gjorde kaffetrakteren klar til neste dag. 
  
Så la hun noe tøy i tørketrommelen, satte i gang en ny vask med tøy, strøk en skjorte og sydde i en løs knapp. 
  
Hun samlet opp avisene, som lå på gulvet. 
  
Hun samlet sammen noe leketøy som lå på bordet, og la telefonkatalogen ned i skuffen. 
  
Hun vannet blomstene, tømte en vaskekurv og hengte opp et håndkle til tørk. 
  
Hun stoppet ved skrivebordet og skrev en melding til skolen, la småpenger frem til barna, og tok opp en bok som lå under en stol. 
  
Hun skrev et fødselsdagskort til en venninne, satte et frimerke på. 
  
Så skrev hun en huskelapp og la begge deler ved siden av lommeboken sin. 
  
Så vasket hun seg, tok på nattkrem, børstet tennene og børstet håret.
 
Far ropte innenfra stuen; Jeg trodde du skulle legge deg? 
  
Ja svarte hun. Så helte hun vann i hundens vannkopp, og slapp ut katten. Hun sjekket at alle dørene var låst. Så kikket hun inn til barna, og snakket med et av dem, som fremdeles satt og gjorde lekser. 
  
På sitt eget soveværelse stilte hun vekkerklokken, la frem tøy til neste dag, og tok sengeteppet av sengen. Hun skrev enda tre ting på huskelappen.
 
På samme tidspunkt slo far av TV'n og sa til seg selv: 

                                                Nå går jeg og legger meg. - og det gjorde han! 


God kveld alle sammen!

Line ♥

Tennåringsdøttre

Phuuu !!!
Hvor mye skal egentlig en mamma tåle?
Er det faktisk mulig å få en ungdom SÅ sint i løpet av 3 ord: Rydd rommet ditt...

3 ord og du får en eksplosjon!
Jeg var da ikke sånn? Helt sikkert! Jeg kan ikke ha vært sånn!!!

Og er jeg virkelig så streng?
ALLE andre får lov til å pearse seg overalt! 
ALLE andre får lov til å sove hos kjærsen sin!
ALLE andre får gå på kveldskino på lørdag!

De andre foreldrene er så kule de!

Men ikke jeg!
Kun 1 pearsing!
Nei, man overnatter ikke hos kjærsen før man er kanskje rundt 30 år...
Og kino kan man gå på litt tidligere...

Eller kanskje jeg overreagerer ?


BREV TIL EN MOR

En mor kommer inn på sin datters soverom og finner et brev på hodeputen
hennes. Med bange anelser og skjelvende hender åpner hun og leser det:


Kjære mamma.

Du må ikke bli lei deg for dette brevet. Jeg har reist ut i verden med min nye kjæreste. Han er ordentlig kjekk med alle piercingene og tatoveringene sine.

Men jeg har flere gode nyheter. Jeg er gravid, og jeg er sikker på at vi kommer til å bli lykkelige i den store campingvogna Kent Ståle har på MC-klubben i de svenske skogene. Han vil ha mange flere barn med meg, og det er jo min drøm også!

Jeg har lært at hasj ikke er farlig, og vi skal dyrke det til oss selv og vennene våre, som gir oss all kokainen og ecstacyen vi måtte ønske oss.

I mellomtiden ber vi for at de finner en kur for AIDS slik at Kent Ståle kan bli bedre, han fortjener det.

Ikke vær redd for meg, jeg er femten nå og stor jente. Jeg skal nok komme på besøk en dag og vise deg barnebarna dine!

Din hengivne datter,
Anita

PS: Mamma, det er ikke sant. Jeg er hos naboen. Jeg ville bare vise deg at det finnes verre ting her i livet enn karakterboka mi, som ligger i skrivebordsskuffen min.

Klem!

Hmmm...

Da er det kanskje ikke så farlig om min datter har 2 pearsinger?
Eller går på kveldskino?
Men å overnatte hos kjærsten er helt uaktuellt!

Det er jammen ikke lett å være tennåringsmor...

Line ♥

Dagen derpå.

Det som i går virket som en veldig god ide, føles i dag som en mindre god ide.  Jeg har laget en blogg!!!

Minner meg litt om en fest vi var på hos min bror i fjor sommer... Da virket det som en veldig god ide at vi klokken 02.00 startet motorsaga for å ta bort det Syrintreet som vår kjære farmor hadde plantet der i 1942, bare for å få litt bedre utsikt. Dagen etter, forsto vi ikke helt hvordan dette kunne være en SÅ god ide.

Kjenner igjen den følelsen nå, men kan ikke gi opp allerede dag 2!

Så... Nå får stryketøy være stryketøy. Her skal det blogges!

Vi bor på landet. Ganske langt fra andre. Faktisk så må vi kjøre eller gå nesten en km for å komme til hovedveien. Der bussen går kl. 06.30 og 23.30 mandag til fredag. Heia kollektiv transport!
Men vi har valgt å bo her og trives med det. Nå som det er vinter, har vi gått i dvale. Det vil si at alle de nye prosjektene våre får vente til våren. Da går vi ut og blir ute til høsten kommer. Så egentlig, hvis vi tar gjennomsnittet, så er vi vel ute noen timer hver dag.

Det er om sommeren det er fantastisk å bo her. Da kan vi sitte på trappa med en kaffekopp, å se rådyr og elg gå på jordet. Det er idyllisk.(Jordet ble sprøytet med Harmoni sprøytemiddel, noe dere kan se at fungerte dårlig, men rådyrene koste seg...)

Nå er det vinter, så da får vi heller ta kaffen ved peisen å drømme om sommeren...

Jeg drømmer om et drivhus...
Et sånt med grønn ramme og krusseduller på. Med plass til tomater, slangeagurk, ferskentre og et druetre. Det skal også ha plass til et bord og to stoler, så jeg kan sitte å lese i hagebøkene mine, mens jeg nyter et glass rødvin...
Høres ikke det romantisk ut?

Jarle kaller mitt drømmedrivhus for Kappellet.
Han mener at det er unøddvendig å lage et drivhus, når plantene allikevel dør inne i huset...

Jeg får fortsette å drømme...

Line ♥

Reaksjoner på når mamman blogger...

Fjortis....   Det tikket inn en melding fra vår eldste datter... He-he... Ikke bare bare å oppleve at "de gamle" inntar de unges verden. Men det er vel kanskje den veien vi må gå hvis vi skal henge med i tiden.

Den yngste er stolt over mammas innsats. Hun oppfordrer til videre innsats,

Den mellomste forlblir taus inntil videre...

Mannen i huset synes det er greit, så lenge det ikke går ut over han. Med hennsyn til mat , husarbeide og pleie...

 Jeg går på med liv og lyst!!!

Positive innspill mottas med takk, men negative ønskes ikke på grunn av dårlig selvtillit...

Line ♥

Velkommen til min blogg.

En ny barriere er brudt! Nå har jeg laget en blogg!
Med god hjelp fra min yngste datter Sara, som har hjulpet meg med header, og gitt meg en lett forklaring på hvordan dette fungerer, er jeg nå i gang... Hvordan det skal gå når jeg skal gjøre dette alene, er jeg faktisk ganske usikker på...

I denne bloggen vil jeg dele med dere, min hverdag, ting som opptar meg og min hobby - hus og hage -  Jeg vil også vise dere bilder over gangen i alle våre prosjekter.

Vi bor på en gård som opprinelig er fra sisten på 1800 tallet. Det er dessverre ikke mye igjen fra den tiden. Det eneste som er igjen er et stabbur, et skjul som ble gjort om til garasje, og et skjul som fikk en carport tilbygd.
På gården er 11 høner og en hane. Det var 12 høner helt til hønsehøken fant det for godt å forsyne seg... Og så har vi hunden vår Maja, en strihåret dachs på 1 ½ år.

Selv bor jeg i en kårbolig som ble bygget i 2001. Mine foreldre bor også på gården i hovedhuset, som ble bygd i 1995. Det gamle huset på gårde måtte dessverre rives på grunn av tilstanden og plasseringen. Låven rev igrunnen seg selv, og ble erstattet av et nytt vognskul på 1980-tallet.

For at dere skal bli litt bedre kjent med meg vil jeg fortelle at jeg bor sammen med min mann Jarle, 2 døtre, Sara og Stine og hunden Maja.
Min manns datter, Tonje, er hos oss så ofte hun kan, og sammen har vi det helt topp!

Jeg jobber i et mannsdominert yrke, jeg selger verktøy og det du trenger for å feste det du bygger med - skruer, spiker og fugemasser. Det er en jobb jeg elsker! Jeg liker også å prøve det verktøyet jeg selger, derfor må jeg jo låne det med hjem, og bygge nye prosjekter her.
Fint at jeg har en nevenyttig mann som kan hjelpe meg. Jeg synes jo faktisk at jeg er ganske flink, så adrenalinet stiger ganske så høyt når jeg ikke får det til, og mannen min ler og sier: Se så nydelig ho er der ho sitter med alt for store hansker... Men jeg prøver ihvertfall! Alt jeg fysisk klarer, prøver jeg... og litt til... he-he...

Historiene kommer etterhvert. Kan vel ikke skremme dere bort allerede nå?

Vi blogges... 
klem fra Line ♥ 
Huset på landet

Huset på landet

45, Fredrikstad

Jeg heter Line, er en "gladjente" og har bloggen "HUSET PÅ LANDET" - Den handler om min interesse for interiør, hagen, byggeprosjekter og ellers det som opptar meg. Velkommen! Om du lurer på noe, ta gjerne kontakt på mail: linee-oe@online.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits