Samlet til familiemiddag

 

Nå har de håpefulle for lengst flyttet hjemmefra, og startet livet i voksenverden, og dagene deres er travle og opptatte. Og det å besøke mamma eller pappe er absolutt ikke det første som står på planen.

I stedet for å bli fornærmet over fraværet, har vi derfor innført en månedlig familiemiddag, hvor det er møteplikt. I hvert fall må det en veldig god grunn til at de får slippe…
Heldigvis er dette noe de alle tre liker og gleder seg til. Søstrene treffer hverandre, og skravla går fra de kommer til de drar. Nå har vi også fått en svigersønn og hans to barn inn i familien. Og et barnebarn… En liten Herman, som selvfølgelig er verdens vakreste og sjarmerer alle på sin vei.

Familiemiddag, dere… Det er så utrolig hyggelig! Det er virkelig noe vi anbefaler dere alle å innføre.

Helgen som sammenkomsten skal være, er satt av til forberedelser og kos. Da glemmer jeg alt av det jeg skulle ha gjort, og koser meg heller med å dekke bordet, og lage mat.

På menyen kan det være hva som helst. Men siden jeg er veldig glad i å lage mat, og synes det er kjempegøy å prøve nye ting, har de alle godkjent at jeg får prøve ut nye oppskrifter, og de er villige smakstestere. Og det er gøy!
Sist familiemiddag var menyen som følger…

Sashimisalat med salmalaks og ponzusaus.

Hovedretten besto av andebryst med søtpotetmos, stekt rosenkål med valnøtter, asparges og appelsinsaus…

Desserten er det Tonje, eldstejenta, som er fast ansvarlig for. Og denne gang var det kokkosbollekake på menyen…

Mmmm… Det smakte godt alt sammen!

Men det beste av alt var å være sammen med familien igjen. Det blir bare bedre og bedre. Lurer litt på om det er  jeg som begynner å bli gammel? Eller er det kanskje fordi de er så sjelden hjemme?

Samma det. Hyggelig er det uansett!

Klem fra Line

8 kommentarer
  1. du er så flink til å pynte bord og maten såg himmelsk ut :=)dette hadde nok ikke gått her hos oss,men når vi først har besøk er det bare koselig :=) selv om att det kan bli litt mye texas med noen av barna,sånn sett er det lettere på sommeren når vi er ute.Jeg har ikke store leiligheten og har nå 6 barnebarn så det blir rett og slett for liten plass i heimen vår

   1. He-he… Skjønner at det ikke går. Vi har jo bare et barnebarn, så her er det fremdeles stille og rolig når vi er samlet.
    Og forresten… Alt er bedre på sommeren! 🙂

  2. Her har vi en ung voksen hjemme fremdeles men to har flyttet ut. Og som du sier, har de travle dager og besøk hos opphavet er ikke første prioritet. Nå jobber også både jeg og Datteren til alle døgnets tider og helger så vel som hverdager, så en fast middag i måneden hvor alle har fri ville være vanskelig og få til.
   Men når vi samles, gud hvor kos det er.

   1. Hei, hei
    Skjønner godt at det ikke er så lett å få til. Hos oss jobber to av jenten også helger, så det er ikke alltid vi er fulltallige.
    Men som du sier… Det er veldig koselig når vi er samlet. 🙂
    Line

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg