Er jeg sent eller tidlig ute tro…

Nå har vi passert midtveis i februar, og snøen som snøen er nå snart borte. Så nå er jeg daglig en runde i hagen for å se om det har kommet noen nye vårtegn.

I utkanten på hagen har jeg en plass hvor jeg setter planter “på vent”. Og der sto de… Oppe på bakken…  Stakkars! Helt uten noe rundt seg. Verken potter eller jord… Flere perleblomster og tulipaner som jeg bare hadde tømt ut.

Samvittigheten min ble med ett veldig dårlig, så da var det bare å hente frem jord og noe å plante i…

Og da… Under min leting etter noe å plante i, at jeg kom over en noe som lå inneimellom bortimellom.
En pose med tulipanløker…

Ja da var det bare å sette i gang.
Noen av løkene var det litt mugg på, men jeg plantet de allikevel. Selv om de sikkert har blitt utsatt for frost, var de faste og fine.

Så da lurer jeg…

Er jeg sent ute?

Eller er jeg tidlig ute?
Uansett, jeg plantet de. Og hva er det verste som kan skje? At de ikke kommer opp.

I dag er det tykk tåke og 4 grader. Vi venter på at klokken skal være over kirketid, så skal vi i skogen og felle trær. Rart det der… Etter kirketid… Akkurat som om de hører at vi er i skogen med motorsag!

Fin søndag til deg!

Line

Samlet til familiemiddag

 

Nå har de håpefulle for lengst flyttet hjemmefra, og startet livet i voksenverden, og dagene deres er travle og opptatte. Og det å besøke mamma eller pappe er absolutt ikke det første som står på planen.

I stedet for å bli fornærmet over fraværet, har vi derfor innført en månedlig familiemiddag, hvor det er møteplikt. I hvert fall må det en veldig god grunn til at de får slippe…
Heldigvis er dette noe de alle tre liker og gleder seg til. Søstrene treffer hverandre, og skravla går fra de kommer til de drar. Nå har vi også fått en svigersønn og hans to barn inn i familien. Og et barnebarn… En liten Herman, som selvfølgelig er verdens vakreste og sjarmerer alle på sin vei.

Familiemiddag, dere… Det er så utrolig hyggelig! Det er virkelig noe vi anbefaler dere alle å innføre.

Helgen som sammenkomsten skal være, er satt av til forberedelser og kos. Da glemmer jeg alt av det jeg skulle ha gjort, og koser meg heller med å dekke bordet, og lage mat.

På menyen kan det være hva som helst. Men siden jeg er veldig glad i å lage mat, og synes det er kjempegøy å prøve nye ting, har de alle godkjent at jeg får prøve ut nye oppskrifter, og de er villige smakstestere. Og det er gøy!
Sist familiemiddag var menyen som følger…

Sashimisalat med salmalaks og ponzusaus.

Hovedretten besto av andebryst med søtpotetmos, stekt rosenkål med valnøtter, asparges og appelsinsaus…

Desserten er det Tonje, eldstejenta, som er fast ansvarlig for. Og denne gang var det kokkosbollekake på menyen…

Mmmm… Det smakte godt alt sammen!

Men det beste av alt var å være sammen med familien igjen. Det blir bare bedre og bedre. Lurer litt på om det er  jeg som begynner å bli gammel? Eller er det kanskje fordi de er så sjelden hjemme?

Samma det. Hyggelig er det uansett!

Klem fra Line

Tilbakeblikk i hagen 2018

På denne tiden for et år siden startet jeg planlegging av hagesysler for 2018. Det gikk ikke slik jeg hadde tenkt. Og det er mange grunner for det.
Først og fremst ble fritiden liten på grunn av jobbsituasjon, så var det varmen, som varte og rakk. Og da var det mer enn nok bare å vanne. Og det ble rett og slett for mye. Jeg hadde ikke mulighet til å vanne flere timer hver eneste dag, så det blir spennende å se hva som klarte seg, og som dukker opp i år. Men i år – da skal det bli andre boller! 🙂

Nå er jeg klar for å starte med hage-planleggingen for 2019.

Så nå blir det mange timer foran meg med å se på bilder både fra vår hage, og andre sine hager.
Vinteren skal brukes godt.

Her er noen bilder fra hageåret 2018…