3 festbord med samme basis, men forskjellig farger

På fredag var jeg på jule kurs hos Lise i Fredrikstad blomster. Dette kurset var i privat regi, men hun arrangerer også kurs som alle kan melde seg på. Og det er virkelig til å anbefale. Her fikk vi masse inspirasjon og mange gode ideer!

Først spiste vi pizza mens vi så på Lise dekket fantastiske bord. Med mange ideer til pynt hvor man slipper å bli ruinert av.

Alle tre bordene har samme duk, servise, kongler og grønt bar.

Bord 1.

Her ble bordet pyntet med mørkerøde lys, røde epler (kjøpt i matbutikken), burgunderrøde orkideer, en falsk grønn “bar-ting” og lin-servietter med rødt sløyfebånd. 

De små lysestakene av glass er kjempesmarte. Du kan også snu de opp-ned, for så å bruke de som blomstervase til for eksempel en orkideblomst. Jeg liker at ting kan brukes til mer enn de egentlig er tiltenkt. Vi fikk 12 slike i julegave for flere år siden, og de har virkelig vært flittig brukt.

Bord 2.

Her er det pyntet med brune lys og enda flere kongler. Juleroser pakket i mose, står på små skåler. Serviettene er av papir og har sløyfebånd i samme farge. I tillegg er det en stor kanelstang inne i. Dekorativt! Og så luktet det SÅ godt!

Bord 3.

Her er det brukt hvite lys. Svibler har fått ristet av seg jorden og satt i vinglass. Noen med mose og noen uten. Små sølvlykter og tre glasslykter. Her er det jo bare å bruke det man har av lykter! 

Også her er det brukt papirservietter med et sløyfebånd knytt rundt. Et liten grønn bar-bit er dyttet inn under båndet

Lekkert ikke sant!

Som dere sikkert ser her er det ikke så mye plass til matfat på bordet. Men det går kjempefint! Maten kan for eksempel settes på et avlastningsbord ved siden av, eller på kjøkkenbenken. Så kan gjestene gå å forsyne seg der.

Se på det som trim! Og det er jo alltids kjekt med litt trim i disse juletider… 🙂

#festbord #jul #dekkebord #tablesetting #Christmas #fredrikstadblomster

Kun noen dager igjen før juleforberedelsene starter

Nå i denne mørke høsttiden, setter jeg ekstra stor pris på de lyse dagene i helgene. Og spesielt morgenen er min favoritt. Da tenner jeg stearinlys, brenner i peisen og koser meg med å lese i mange herlige blogger. Dette er ukas og min “helt alene” tid. Og nåde den som forstyrre meg da!

Denne helgen kunne jeg gjerne tatt livet av hunden vår Maja, da hun (etter at jeg kun hadde hatt en halv time “egen-kvalitetstid”), fant ut at det var en veldig god ide å vekke pappa`n sin! For deretter å gå å legge seg i kurven sin for å sove litt til… Artig hund!!! Grrr…

Da sto jo selvfølgelig Jarle opp, og så startet han det vanlige maset om å gå ut å få gjort noe…

Så mye for egen-kvalitets-tid, sier jeg!

Da var det bare å lage frokost, og kle seg i varmt tøy for så å komme seg ut.

Men med strålende sol og -2° var det ikke så ille å gå ut allikevel. I tillegg har vi fått rydda på låven, så nå er stort sett all redskap som skal inn for vinteren inne. 

Og endelig har vi bestemt oss for å ta ferie fra utearbeider, helt frem til våren og lysere tider kommer.
Så nå dere! Nå skal jeg starte med julen!

Nå skal det spilles julemusikk, og julepynten skal sakte men sikkert fylle huset. Jeg skal bake litt, og så skal vi spise litt av baksten. Småkakene smaker absolutt best før jul.

Litt rengjøring blir det også kanskje. Men noen “storvask” til jul er det mange år siden jeg slutta med. Det er mye hyggelige å vaske på våren, når dørene kan stå åpne og ny frisk vårluft kan fylle huset.

Men det tenker vi ikke på nå. 
Først og fremst skal det lages advent stake og pyntes til jul i “Huset på landet”!
LYKKE!

Ha en fin uke alle sammen!

Festbord i varme farger

I kveld skal vi ha juleselskap med herlige venner. Dette er en tradisjon, og egentlig var det min tur til å ha selskapet i år. Men når vi er flere enn 12 gjester, blir spisestuen vår litt for liten. Da er det veldig kjekt at det er en større spisestue i nabohuset…

 
Nå skal det sies at det er min mor som bor der, og hun er en del av denne flotte gjengen. Og vi er skjønt enig, i hvert fall jeg, om at det ikke spiller noen rolle i hvilket hus som har selskapet, vi ordner det i sammen vi. 🙂

Men selvfølgelig har hun vasket og ordnet døgnet rundt den siste tiden. Og jammen blir det bra.

Nå har vi pyntet bordet og som dere vet elsker jeg å dekke bord, men her blir jeg bare “småjenta” i forhold til henne…

 

Med masse inspirasjon fra Lise i Fredrikstad Blomster, er bordet pyntet med bar fra hagens edelgran. Orkideer, “sukkerglaserte” epler, julekuler, nøtter, maaange små lysestaker og noen store lysestaker, vaser med en bær-kvist i samme fargetone som orkideene.

Hils på sjefsdekker`n! Dette er moder`n…

Stine, var hjemme en tur på besøk, og det passe kjempefint, for hun hjalp oss å lage blomster av serviettene…

Så nå er det klippers og klappers i nabohuset. Det lukter deilig jul av ribba som stekes i ovnen, og nå skal Jarle og jeg ta turen ut for å pynte den nesten 1 km lange veien vår med fakler og små bålpanner. Det blir bare så flott når faklene brenner langs veien og det blinker i rim-krystallene på trærne og gresset. En vakker velkomst for våre gjester.  ♥ ♥ ♥ 

Så gjenstår det bare å stelle seg å ta på finhabitten.

Med ønske om en FIN kveld til dere alle…

#borddekking #juleselskap #tablesetting #jul #selskap #venner #fest #party #fredrikstadblomster #blomsterlise #inspirasjon
 

 

Tiden raser av sted!

Jeg føler at jeg gjentar meg selv her, når jeg sier at tiden bare raser av sted! Men slik er det vel ikke bare for oss, kan jeg tenke meg. 🙂

Vi ligger noe etter skjema her i “Huset på landet”, sånn røfflig 3 måneder etter det som var planlagt av sommerens arbeidsoppgaver. “Sukk” For det kan by på visse utfordringer med hensyn til vinter, snø og kulde. Men omsider har vi nå begynt med et av prosjektene vi skulle tatt – en ny oppstillingsplass bak låven. Den skal brukes til å oppbevare ved og litt forskjellig “bonderedskap”.
I kveld skulle vi vært ute og holdt på, men siden noen – jeg nevner ingen navn (sikkert svigermora di Jarle!) har kjørt med støtta nede på traktorhengeren, så den ble ødelagt, slapp jeg ute-arbeide i dag. Og det kan jeg ikke si at jeg er så veldig lei meg for akkurat! :-))

For det har nemlig betydd innetid og da har jeg i stedet for å holde på med leire og pukk i mørket, kost meg med å pynte opp med nye lysestaker og dekorert det nye trefatet vi fikk i gave, med ener fra skogen, og hvite svibler…

Jeg har tidligere prøvd å pynte med mange forskjellige stiler, men jeg faller alltid tilbake til det “brune” og natur…

Disse lysestakene falt jeg bare helt pladask for…

Akkurat slik jeg liker!

I tillegge har jeg stekt opp 3 kg med medisterfarse, så i kveld er jeg riktig så fornøyd. Nå skal vi smake litt på årets rakfisk! Mmmm… Det er deilig med inne- og kosekvelder dere…

Med ønske om en fin-fin kveld…

Fra soverom til tv-stue

Da eldstejenta flytta ut, ble rommet hennes gjort om til “walk-in closets“. Men etter veldig kort tid, ble det rommet mer til en bod! Det var overhode ikke det jeg hadde sett for meg, men slik bare ble det, nesten helt av seg selv.

Men etter en kveld som jeg hadde damebesøk, og Jarle følte at han ikke hadde noen sted å være, men nesten ble kasta ut, insisterte han på at han ville ha en egen tv-stue. Og da ble det sånn.

Vi hadde jo tross alt tre soverom som ikke var i bruk.

Så da var det bare å sette i gang…

Vegger måtte rives…

Tapet skulle fjernes…

Takene måtte males…

Det gamle rekkverket fant Jarle heldigvis på låven! Så det slapp vi å lage nytt. Bare litt vask og litt maling så kunne det brukes på nytt…

Og så litt tapetsering, før vi kunne ta på shoppingskoa for å kjøpe ny sofa…

Etter å ha gått runden på forskjellige møbelbutikker, fant vi denne godbiten på Bohus. I den var det plass til både mann, kone og hund!

Så kålhodene satte seg godt til rette i utstillingsmodellen, og syntes den var riktig så pen og god å sitte i. Og når den i tillegg var på salg og på lager! Ja, da var bare 4 tastetrykk , og laste sofaen på hengeren! 

Stolte og lykkelige eiere av ny sofa kom vi hjem, bar den opp i annen etasje (pust, pes) og satte i gang med monteringen.

Alt gikk tilsynelatende bra, helt til lekkerbisken skulle settes i sammen. Da viste det seg at den sofadritten var for stor!!!
Møkkasalong! En ting var jo at sofaen passet til oss, men det hadde vært en fordel om den hadde passet inn i stua også!

Men det gjorde den altså ikke.

Oppgitt, sur og grinete, sinna som en veps, på sofaen, på Bohus, på kællen, på bikkja og alt og alle, gikk jeg ned å furtet.

Men etter et lite hastemøte på kjøkkenet, kom vi frem til at vi skulle prøve å lage vår “egen” sofa ut av de delene vi hadde. Og som sagt så gjort. Da jeg kom hjem fra jobben dagen etter, hadde Jarle demontert og montert sofaen til en helt egen, ny variant!

Og NÅ passet den!

Så da ble jeg plutselig glad i både Bohus, kællen, bikkja og alt og alle! Selv om vi fikk noen deler til overs, som nå har fått et nytt liv på FREVAR (søpla i Fredrikstad), har vi fått en sofa som er god å sitte i, og som passer i den nye tv-stua.

TV-bordet og de små bordene var vi mer heldige med…

De passet, akkurat slik vi hadde tenkt oss.
Tv, kjøpte vi brukt av en venninne, som har blitt så gammel (50 år) at hun måtte ha en 70″ i stedet. :-))

Og rutete teppe (eller trekanta?) lager en egen stemning i stua.

Jarle har hatt et stort ønske om en minimalistisk stue, “uten for mye dritt”, som han sier.
Men vi får se på det da vet du…

Her har jeg i hvert fall begynt å pynte opp!

Men dette bilde har Jarle kjøpt helt selv! Selv om jeg sier at han ikke skal blande seg bort i interiør-ting.

Men tror du han hører på det?
Neida! Dagen etter dro han til DIS, for der solgte de et bilde hadde han snappet opp på veggen til en venninne som hadde lagt det ut på Facebook.

Men det stopper ikke der!
Han dro å kjøpte ny lampe også han…

Sukk! Mannfolk som ikke hører!!!

Men selv om jeg ikke vil innrømme det for han, ble det jo riktig så fint da…

Nå er tv-stua nesten ferdig. Det mangler bare en stolpen midt i rekkverket. Den må vi lage ny, og råmateriale ligger i garasjen klar til å freses og males.

Og så kanskje jeg kan pynte opp med litt mer “stæsj” så blir stua fullkommen!  :-))

#tvstue #interiør #interior #dis #fredrikstadblomster #bohus #husetpalandet

Fra soverom til tv-stue

Da eldstejenta flytta ut, ble rommet hennes gjort om til “walk-in closets“. Men etter veldig kort tid, ble det rommet mer til en bod! Det var overhode ikke det jeg hadde sett for meg, men slik bare ble det, nesten helt av seg selv.

Men etter en kveld som jeg hadde damebesøk, og Jarle følte at han ikke hadde noen sted å være, men nesten ble kasta ut, insisterte han på at han ville ha en egen tv-stue. Og da ble det sånn.

Vi hadde jo tross alt tre soverom som ikke var i bruk.

Så da var det bare å sette i gang…

Vegger måtte rives…

Tapet skulle fjernes…

Takene måtte males…

Det gamle rekkverket fant Jarle heldigvis på låven! Så det slapp vi å lage nytt. Bare litt vask og litt maling så kunne det brukes på nytt…

Og så litt tapetsering, før vi kunne ta på shoppingskoa for å kjøpe ny sofa…

Etter å ha gått runden på forskjellige møbelbutikker, fant vi denne godbiten på Bohus. I den var det plass til både mann, kone og hund!

Så kålhodene satte seg godt til rette i utstillingsmodellen, og syntes den var riktig så pen og god å sitte i. Og når den i tillegg var på salg og på lager! Ja, da var bare 4 tastetrykk , og laste sofaen på hengeren! 

Stolte og lykkelige eiere av ny sofa kom vi hjem, bar den opp i annen etasje (pust, pes) og satte i gang med monteringen.

Alt gikk tilsynelatende bra, helt til lekkerbisken skulle settes i sammen. Da viste det seg at den sofadritten var for stor!!!
Møkkasalong! En ting var jo at sofaen passet til oss, men det hadde vært en fordel om den hadde passet inn i stua også!

Men det gjorde den altså ikke.

Oppgitt, sur og grinete, sinna som en veps, på sofaen, på Bohus, på kællen, på bikkja og alt og alle, gikk jeg ned å furtet.

Men etter et lite hastemøte på kjøkkenet, kom vi frem til at vi skulle prøve å lage vår “egen” sofa ut av de delene vi hadde. Og som sagt så gjort. Da jeg kom hjem fra jobben dagen etter, hadde Jarle demontert og montert sofaen til en helt egen, ny variant!

Og NÅ passet den!

Så da ble jeg plutselig glad i både Bohus, kællen, bikkja og alt og alle! Selv om vi fikk noen deler til overs, som nå har fått et nytt liv på FREVAR (søpla i Fredrikstad), har vi fått en sofa som er god å sitte i, og som passer i den nye tv-stua.

TV-bordet og de små bordene var vi mer heldige med…

De passet, akkurat slik vi hadde tenkt oss.
Tv, kjøpte vi brukt av en venninne, som har blitt så gammel (50 år) at hun måtte ha en 70″ i stedet. :-))

Og rutete teppe (eller trekanta?) lager en egen stemning i stua.

Jarle har hatt et stort ønske om en minimalistisk stue, “uten for mye dritt”, som han sier.
Men vi får se på det da vet du…

Her har jeg i hvert fall begynt å pynte opp!

Men dette bilde har Jarle kjøpt helt selv! Selv om jeg sier at han ikke skal blande seg bort i interiør-ting.

Men tror du han hører på det?
Neida! Dagen etter dro han til DIS, for der solgte de et bilde hadde han snappet opp på veggen til en venninne som hadde lagt det ut på Facebook.

Men det stopper ikke der!
Han dro å kjøpte ny lampe også han…

Sukk! Mannfolk som ikke hører!!!

Men selv om jeg ikke vil innrømme det for han, ble det jo riktig så fint da…

Nå er tv-stua nesten ferdig. Det mangler bare en stolpen midt i rekkverket. Den må vi lage ny, og råmateriale ligger i garasjen klar til å freses og males.

Og så kanskje jeg kan pynte opp med litt mer “stæsj” så blir stua fullkommen!  :-))

#tvstue #interiør #interior #dis #fredrikstadblomster #bohus #husetpalandet